Rovnátka a čelistní operace: Co na to psychika (3)

V rámci seriálu Rovnátka a čelistní operace, který byl publikován na blogu Rovnátka a život s nimi, je toto další díl. V úvodu budu vždy komentovat článek níže, který vyšel na výše zmíněném blogu.

Komentář: Zpětně zjišťuju, že jsem sám sebe asi opravdu přesvědčil a vsugeroval jsem si, že to není o mně. Možná jsem si vytvořil Davida i trochu z tohoto důvodu. Kdo ví. 

Co na to psychika

Psychika je docela zajímavá věc. Není vidět a přitom život ovlivňuje mnohem víc, než cokoliv jinýho. Psychika hrála velmi významnou roli v mém rozhodování pustit se do tohoto riskantního podniku – nechat si srovnat zuby. Snažím se najít takovou duševní polohu, abych se s tím nějak dokázal vyrovnat.
Momentálně jsem ve fázi, kdy ještě rovnátka nemám a prošel jsem si mnoha lety přemýšlení, rozhodování, přemlouvání sebe sama a vůbec složitým obdobím. Rok 2007 byl rokem prvních malých krůčků. Rok 2008 bude rokem realizace.

Vůbec nevím, jak to bude, až je budu mít. Jak se budu cítit, jak se mi bude mluvit, jak jíst, co na to okolí atd.

Furt mám pocit, jako bych to řešil za někoho jiného, jako kdyby ta rovnátka měl dostat někdo, koho dobře znám, ale nejsem to já. Mé vědomí se odděluje od mého těla. A až mi je nasadí, podělím se o pocity. Mám teď dojem, že to moc pozitivní nebude. 🙁 No, uvidíme. Zejména jsem zvědav na to, jak na to budou reagovat lidé v mém okolí. Poměrně dost musím komunikovat s mnoha lidmi, stále mám nějaká pracovmní jednání. No, jsem na to zvědavý.

Zkouším k tomu přístupovat tak, že je to vlastně taková hra na to, co všechno vydržím. Budu pozorovat okolí, jak na to reaguje. Udělám si z toho takovou malou psychologickou laboratoř. Zkusím se od toho odpoutat.

Je to malý krok pro lidstvo, ale velký krok pro mě. Uff.

 


Všechny díly seriálu o rovnátkách a čelistní operaci:

 

Leave a comment

Stáhněte si eBook - Jak začít s automatizací obchodních procesů
This is default text for notification bar