Volby Surround aneb lhát se musí

Jsem s těmi volbami otravný (a možná i otrávený), ale opět mi to nedá a musím něco napsat. Politici se předhánějí v osočování, napadání a jakákoliv věcná debata z toho už naprosto vyšuměla. Nejmarkantněji je to vidět mezi ODS a ČSSD. Připadám si jak u hifi soupravy, která mi v režimu stereo pouští do levého ucha tohle (výpady ČSSD proti ODS, aneb pokus ukázat na náznak manipulace volbami ze strany ODS) a do pravého tohle (výpady ODS proti ČSSD, jen podáno s dávkou odbornosti a věcnosti). V bajce o nešťastné hifi soupravě pojďme dále.

Subwoofer odspodu přitvrdil, zvýraznil basy, přidal významně volume, takže je krásně slyšet, jak oba tábory se svými bicími duní, až se skleničky v kredenci chvějí, cinkají a plní složku výšek, která zde naprosto chybí. Výšky znamenají zdravý rozum. Ten cinká na poplach. Kde je, když zbytek nic jiného neumí, tak jen duní? Máme tu menší strany (zelení, evropští demokrati, kádéú – čé esel), které tuto roli plnit chtějí. Moc to chtějí a já jim to přeji. Ale po volbách se ukáže, zda zůstane jen u chtění, nebo se jim podaří ubrat basy a přidat trochu výšek.

Poslední složkou hluku, který se mi line do uší, je dolby surround. To jest nějaký třetí rozměr, šestý smysl, cit, či srdce, chcete-li. Každopádně složka, která by měla zajistit prostorové rozložení toho hluku. Podvědomě cítím, že v posledních dnech nejde vůbec o nic jiného, než jen překrucovat pravdu, posouvat realitu mimo prostor (někam směrem k Marsu) a nebojím se to říct – i lhát.

Co vše se vytahuje na světlo jakoby náhodou (Kubice a spol.) zavání opravdu spiknutím. Kéž by se ukázalo, že všechny tyhle kejkle (manipulováním volebních lístku v domově důchodců počínaje, přes Kubiceho "zatím ničím nepodloženou" zprávu a zneužíváním nezletilých konče) se zakládají na pravdě a odstartovalo by to nějakou Kubica gate, či Biogate. Jenže surround říká, že je to jen předvolební šílenství, které vyšumí a skončí se sobotním uzavřením volebních místností.

Ať tak či tak. Většina lidí si nakonec raději strčí špunty do uší nebo nasadí sluchátka s pořádnou hudbou, a na celý tento dunivý politický kravál se z vysoka vyserou.

Leave a comment

Stáhněte si eBook - Jak začít s automatizací obchodních procesů
This is default text for notification bar