Zase něco ze života, aneb když kovářova kobyla chodí nahatá

Za pár týdnů máme sraz se střední školou po hafo letech (fiftýn). A tak abych nemusel odpovídat na otázku "Hele, co teď vlastně děláš?", řekl jsem si, že odpovím v předstihu a online. Myslel jsem si, že to vyřeší profil na Facebooku  a v síti LinkedIn. Jenže ti, kteří se mě ptají, tam většinou nejsou. A tak jsem si uvědomil, že jsem na čas úplně vynechal blog jakožto informační médium. Jak je vidět z četnosti příspěvků, moc času na psaní nebylo (a není). A přitom témat by bylo víc než dřív.

Děláme webové aplikace

Už je to poměrně dávno, co mi přes ICQ psal bývalý kolega: "Jak to jde v Neternitách?". Tehdy jsem si uvědomil, že Neternity se dá číst i jako množné číslo. Ale není tomu tak.

Neternity není v množném čísle. Je to ta firma, ta společnost, ta Neternity. Ta zábava. A ta práce, kterou ne vždy jde nazvat prací (bráno z pohledu toho, kolik času tomu věnuju), se jmenuje NETERNITY GROUP spol. s r.o. Pro některé z těch, kteří tohle čtou, to není úplně neznámé jméno a těm se předem omlouvám za nošení dříví do lesa.

Kdo má zájem  nechť si vše potřebné najde na našem webu (ano, už máme skoro hotovou novou verzi…). Rozhodně nechci tento blog znásilňovat a dělat z něj prodejní kanál. Ale občas o své práci prostě napíšu. Dělal jsem to dřív, budu to dělat dál.

Za poslední třičtvrtěrok se toho docela dost změnilo – například to, že jsme se přestěhovali do jiných prostor a postupně se rozmnožujeme (raději se neptejte jak :-). Věnujeme se výrobě webových aplikací a stránek, CRM systémů, intranetů, extranetů a e-shopům. S tím jde ruku v ruce i správa serverů a samozřejmě nemohou chybět marketingové aktivity na internetu, SEO, SEM a TAM a zase zpět.

Půlrok nabitý událostmi

Za uplynulý cca půlrok jsme toho vyprodukovali poměrně dost. Namátkou jsme v posledních měsících spustili:

Některé ty věci jsou docela rozsáhlé záležitosti, které se sice tak netváří, ale práce, potu, odříkání a v mnoha případech i šibeničních termínů bylo docela dost. Znáte to … stále času dost a najednou kvapík. Jo, jde to, ale vysvětlujte to doma. 🙂

Všechno to vyrábíme a provozujeme na vlastním univerzálním redakčním a publikačním systému Atrium. Systém (většinou ve verzi 2.0.x) je nasazen dnes na desítkách aplikací a v jeho administračním rozhraní dnes pracují desítky (možná už i pár stoveček) uživatelů (já jsem jedním z nich :-). O počtu vygenerovaných stránek ani nemluvě.

K tomu všemu si ještě trochu hrajeme a vyvíjíme univerzální flashový multimediální přehrávač pro webové stránky. Umí přehrávat nejen flv video, ale také audio (mp3) a dokáže i slideshow obrázků. A nebo jejich libovolnou kombinaci audio-foto-video. K tomu je skinovatelný, umí pracovat s reklamou, s titulky a má mraky nastavení. Některé variace jsou vidět na serverech video.ihned.cz, euroskop.cz, respekt.cz. No a připravujeme k tomu jednu specialitku, ale ta je zatím ve vývoji.

Starší verzi 1.4 lze stáhnout na Slunečnici a novější 1.5 právě testujeme.

A ta nahá kobyla …

Samozřejmě mluvím o našem webu, ale také o webu k Atriu a také k flashovému přehrávači. Web Neternity je dva roky starý a nevyhovující a weby k Atriu a přehrávači ještě nejsou vůbec. Není to dobré, radost z toho nemám a ač jsou prvně dva jmenované weby v podstatě hotové po technické stránce, chybí jim ještě část obsahu a nějaké finesky. Ale jsme dříči a jsem si jist, že brzo spatří světlo světa.

To by bylo pro dnešek všechno

Dlouho jsem se přemlouval, abych tento úvodní text, toto krátné intro, napsal. Nedávno jsem se probíral starými papíry a našel jsem historické záznamy o tom, jak vznikalo jméno Neternity a jaké byly alternativy. Ale o tom třeba až příště.

 

Leave a comment

Stáhněte si eBook - Jak začít s automatizací obchodních procesů
This is default text for notification bar