Otevřený dopis Jiřímu Paroubkovi, aneb konec politické korektnosti

(následující řádky jsou drastické, odveďte děti od monitorů)

Vážený pane inženýre Jiří Paroubku,

neustále se zamýšlím nad tím, jestli konání Vaše a konání ČSSD v posledních dnech (vlastně měsících a možná i letech) je založeno na chladném kalkulu, nebo se necháváte nést proudem. Proudem doby, svých spolupracovníků, čí vás tolik ovlivňují čísla výzkumů veřejného mínění. Nechce se mi věřit, že to, co děláte, děláte za plného vědomí. Nebo dokonce, že tomu z nejhlubší duše věříte. V každém případě to, co jste udělal České republice naposledy vás odsouvá do role vlastizrádce.

Za vlastizradu se v některých státech světa ještě popravuje. Štěstí, že u nás máme mírumilovné demokratické uspořádání. Štěstí pro vás, pane Paroubku. Jinak už byste byl zlynčován. Za co? Za to, že nám děláte ve světě ostudu!

Vaše snahy o vyslovení nedůvěry vládě jsem sledoval s pocity, které bych vyjádřil asi tak, že když si ČSSD myslí, že vláda je špatná, ať se klidně snaží ji sestřelit. Máte na to plné právo. Možná je to pro vás dobrý marketing. Možná vás to baví. Možná chcete ke kormidlu. Toto vše se dá pochopit

Ale nepochopím, proč jste sestřelením vlády během našeho předsednictví, kdy se na nás dívá celá Evropa, odsunuli Českou republiku daleko na východ. Dost možná až daleko za Ukrajinu. Uvědomujete si vůbec, že jste tím vykydl kýbl hoven i na naše hlavy? Uvědomujete si vůbec, co jste udělali? Uvědomujete si, že ve snaze o uspokojení svého ega jste z nás udělal úplný kretény?

Navíc, ve včerejších Otázkách Václava Moravce jste  prohlásil, že "vy jste vládu neshodil". Ne, vy sám ne. Ale vaši kolegové z ČSSD (plus dva volové a dvě krávy). Ale vy za to zodpovídáte! O Vás se bude v učebnicích psát jako o tom, kdo poškodil relativně dobré jméno republiky ve světě. Myslel jsem, že vám jde o víc, než o toto smutné označení.

Minulý týden mi psal jeden student z nedalekého zahraničí, který u nás byl  před několika lety na praxi. Psal, že je docela vtipné jak jsme si podřízli větev a ptal se, co se to u nás děje. Jestli je to finanční krizí, nebo jsou naši politici tak hloupí. Bohužel jsem mu musel odpovědět, že  správná je ta druhá varianta. Naši politici – zejména v řadách ČSSD – jsou hloupí, egocentričtí a ve své malosti si ještě libují.

Pane Paroubku, i kdyby tato vláda byla sebešpatnější, myslíte si, že by se svět zhroutil, kdybyste ji nechal na pokoji alespoň konce předsednictví? Myslím, že kdybyste k voličům přišel a řekl – "chtěli bychom shodit vládu, ale počkáme, až skončí předsednictví, nebudeme přece prát naše špinavé spodky na veřejnosti", získal byste u voličů víc bodů. Jenže to jste neudělal. A doufám, že za to jednou tvrdě zaplatíte.

Naopak. Postavil jste své voliče (a já k nim naštěstí nepatřím) do role těch ušlápnutých, malých a sebestředných hovad, jako jste vy.

Poškodil jste dobré jméno České republiky. Udělal jste to navíc před příjezdem amerického prezidenta. Udělal jste z nás opice, který sice už slezli ze stromů, ale pořád si ještě banány při loupání přidržují nohama a přitom si lížou vlastní kulky. Nevnímaje, že se na ně dívá celý svět.

Pane Paroubku, doufám, že to vašim voličům rychle dojde a minimálně v dalších 5 letech se na vás vyserou. Za to, co udělala ČSSD byste se měli přesunout do politického kompostu. Sraček, do kterých jste nás dostali, tam budete mít až dost.

Pane Paroubku, vaše kecy o tom, že vláda byla špatná, že voliči si myslí totéž co vy, jsou naprosto zcestné. Lhostejno, zda nalevo či napravo smyšlející člověk, každý si myslí totéž – potopili jste nás!

Zkuste se zamyslet nad tím, co byste si řekl třeba o Rakousku nebo Polsku, kdyby během jejich předsednictví skadla vláda. Asi by to nic dobrého nebylo. První, co byste vyslovil by bylo, že jsou to diletanti. Ano, tak by to zcela jistě bylo. U nás jste těmi diletanty vy! Pochopte to už konečně!

Pane Paroubku, vyzývám vás: Zmizte někam hodně daleko, zabouchněte za sebou dveře a už se nevracejte. Pokud vám jde o naši zem, uděláte tím mnohem více, než když tu budete dál kydat hnůj a zasmrádat českou politickou scénu.

Děkuji.

Leave a comment

Stáhněte si eBook - Jak začít s automatizací obchodních procesů
This is default text for notification bar