Jak omezit přemíru informačních vstupů? Nesledovat je.

Po malém interním výzkumu a maličko na základě myšlenky kolegy o tom, že si "z Firefoxu odstranil RSS feedy a přesunul je do nějakého externího programu a od té doby je vlastně u PC nečte", jsem se rozhodl pro jednoduchý krok jak omezit přísun informací. Většinou naprosto zbytečných.

Co nejčastěji z informačních zdrojů sleduju a dodává mi to téměř nulovou hodnotu? Ano, jsou to všeobecné zpravodajské servery.

Co udělat pro to, abych čas strávený takto neefektivně zkrátil na minimum?

Prostě tam nechodit. 🙂

Jenže! To se lehko řekne. Žijeme informačním věku, kde kdyby se s každou zbytečnou informací, kterou dobrovolně přijímáme, zvýšila váha našeho těla o jeden gram, do roka bychom vážili několik tun.

A tak je těžké tam nechodit.

Takže jsem to vyřešil jednoduše:

Editací souboru file:///C:/Windows/System32/drivers/etc/hosts

Tam jsem přidal:

127.0.0.1 www.idnes.cz

… a další podobné…

A co se stane teď, když  zadám v prohlížeči www.idnes.cz? To ví i kdejaký IT junior.

NIC! PRÁZDNÁ STRÁNKA.

V případě nutkání nějaký takový zpravodajský server navštívit, je energie, kterou  je třeba vynaložit do změny souboru hosts (vzhledem k omezeným právům uživatele na WIndows 7) mnohem vyšší, než potřeba se na ty stránky dívat.

Jaký to má sekundární efekt? Žádný. Pokud se děje něco důležitého nebo zajímavého, zatím se to občas dozvím na FB nebo jinak.

Mí přátelé, i když to zní blbě, prováději rešerši zdrojů za mě. Je to nejlevnější (a mnohem zajímavější) monitoring médií na světě.

Hotovo.

Leave a comment

Stáhněte si eBook - Jak začít s automatizací obchodních procesů
This is default text for notification bar