Internet Kočičková Awards 2006, aneb co se jinde nedočtete

Místo: divadlo Archa, akce: Internet Effectiveness Awards 2006 (www.iea.cz), datum 12. 12. 2006. To jsou základní data o slavnostním vyhlášení cen o nejefektivnější internetová řešení za rok 2006, který pořádala EOL (Economia Online, mlutimediální divize vydavatelství Economia a.s.). Výsledky naleznete na DigiWebu. A pokud si chcete přečíst pár zajímavých a jinde nepublikovaných postřehů, pak pokračujte dále do vozu.

  • Akci moderovala Ester Kočičková, která byla jednak skvělá a jednak má taky bomba stránky – z hlediska efektivity si nezadají s mnohými profi stránkami – více na www.rumpsum.cz. Kdo by to snad neprohlédl, doména nabádá k podávání alkoholických nápojů animálům.
  • Cenu v kategorii Nadace a charita získaly webové stránky Dobrý skutek. Konečně si pořadatelé soutěže všimli popelky na internetu a zařadili mezi soutěžní kategorie i charitu. A nakonec i porota udělala dobrý skutek, když Dobrý skutek ocenila jako nejefektivnější internetové řešení. Gratuluji všem. A níže fotka, kde Michal Popelka přebírá za OS Dobrý skutek od Aleny Klímkové, ředitelky EOL, cenu. Gratulace podruhé.

  • Pěkný melodický hluk, tedy hudbu, vytvářela internacionální skupina s podivným názvem, který si nikdo nezapamatoval, ale zněl nějak takto fekete seretem. Byli dobří.
  • Také jsem si předal nějaké ceny, když už jsem tam byl. V kategorii Malých a středních projektů vyhrál projekt Skladuj.cz, dále za inovaci jsem předal cenu portálu Ententyky.cz a Vypisy.cz (ve stejných kategoriích). Na obrázku níže čekám, až Ester Kočičková zodpoví mou otázku, co to má v té flašce. Takhle z metru to vypadalo fakt divně. Jako hodně rozředěné mléko. Ale prý šlo o iontový nápoj.

  • Ester Kočičková iontila celý večer. Jednoho člena poroty nazvala magorem (raději nebudu jmenovat … tedy ve skutečnosti si jméno toho nešťastníka nepamatuju), neboť titul Mgr. k tomu zřejmě vybízel.
  • Když jsem odcházel z pódia, neodpustila si Kočičková další ťafku, tentokrát si vzala na mušku mě. Ohodnotila totiž můj outfit. Prý, když jdu předávat ceny, tak si nemám brát svetr, ale kvádro. 🙂
  • Na následném rautu se mě ptala, jestli mě tou hláškou neurazila. Neurazila. Naopak, mě to potěšilo. A pak se mi ještě svěřila, že je to furt lepší, než zapadnout mezi ty "panáky v kvádrech". Ač nemám s kravatou problém, tohle přesně vystihlo můj včerejší přístup. Kontrastu to v tu chvíli nabralo i proto, že se mě nejen Honza Simkanič (šéf iinfa – např. www.lupa.cz) před předáváním rejpavě ptal, "proč nemáš kvádro, když jdeš předávat?". A proč bych ho měl mít, když ho mají všichni kolem? 🙂
  • Divadlo Archa je zajímavý prostor. Hezky členěný, samý sloup a roh a snadno se tam člověk ztratí. A to i ten, kdo je jinak takřka nepřehlédnutelný. Ať je to třeba Jirka, Karel, Franta nebo Pepa. Jednoho z nich jsem se vždy vydal hledat a než jsem k němu došel, zmizel za sloupem.
  • Před divadlem stála Formule 1. Skutečná. Sice asi tak 7 let stará, ale byla opravdová. A naštval mě maník, co jí tam hlídal, který nám zakázal si do ní sednout. Držgrešle. Jakoby nevěděl, že jsem přeborníkem v závodech F1 Challenge 99-02 v sezóně 2005.
  • Na rautu se probíralo všelicos. Ale mám pocit, že se to stále točilo kolem dětí a svateb. To jsou výživná témata a naprosto souvisejí s efektivními internetovými řešeními. Byl jsem pozván na originálně pojaté oddávání bývalého ředitele EOL, ale zatím vlastní svatbu nechystám. Tak se prý mám vtírnout na nějakou cízí svatbu. Nevím jestli to jde. Každopádně, na jeho zážitky alespoň z vyprávění, se už teď těším.
  • Taky padlo pár vět na téma cestování (byli jsme v Turecku, na Bali, v Holandsku, Itálii), na téma lyžovačka, fitness a mnoho dalšího.
  • Každý oceněný a vlastně i každý, kdo byl schopen odejít, dostal autíčko. Angličáka. Takže i ti, kteří přijeli šalinou, mohli odjet autem. Ale neodjeli. Protože pili.
  • Ester Kočičková měla chvilku na krku kunu. Mrtvou. Dobrému skutku jí prý věnovat nemůže. Ale mohla by podepsané CDčko, případně ještě nějak zvláštně ozdobené, aby bylo originálnější. Znáte-li dobře osobně někoho dalšího s profláklým ksichtem, napište mi. Dobrý skutek shání předměty od známých osobností.
  • Bylo tam mnoho známých tváří. Nejen ze světa internetu, ale dokonce i ze světa papíru. To bylo překvapení. A byli překvapivě také v kvádru.
  • Velký dík patří Leoně Daňkové z EOL, která ač v x-tém měsíci, dokázala to dobře zorganizovat. Nebyl žádný průšvih, nechyběl žádný diplom, ani kytka ani autíčko. Skleněnou cenu Grand Prix nikdo neupustil a nikdo nikoho nepozvracel. Byl to vlastně velmi kultivovaný večer.
  • Těším se na IEA 2007. Další ročník se bude otevírat za necelý rok.

Leave a comment

Stáhněte si eBook - Jak začít s automatizací obchodních procesů
This is default text for notification bar