Hlásím vyřízeno, aneb Bezlištové dogma

Musím se s něčím pochlubit, dokud to ještě platí. Asi před 14 dny jsem chtěl blognout screenshot mého Outlooku, kde mi visely jen dva (slovy 2) nevyřízené emaily. Samozřejmě všechno pracovní záležitosti. Dneska jsem ale pokročil ještě dál.
Emaily by se měly vyřizovat, to je beze sporu. A mělo by to být včas. Občas to nejde úplně ideálně a emaily, ten mor moderní doby, jdou stranou.

Ale znám lidi, jejichž mailbox by mohl hustotou a chaosem směle konkurovat amazonským pralesům. Bohužel oproti pralesům nemají takového neprosekané mailboxy tendenci k úbytku.

Já mám ale asi nějakou úchylku (prostě jsem zasažen tím morem), takže jakmile se mi nahromadí hodně nevyřízených emailů, jsem z toho nervózní. A tak jsem si sám sobě zavedl takové pravidlo, které mě nutí udržovat počet nevyřízených emailů na přijetelné úrovni.

Svůj Outlook mám nastaven tak, že vlevo mám jednotlivé složky, vpravo nahoře seznam emailů a pod tím náhled na obsah emailu. No, prostě klasika. 🙂 A když chodí emaily, pěkně se štosujou jeden za druhým právě v té právé horní části. A když jich je hodně, logicky se objeví posuvná lišta. Tento obrázek s lištičkou se mi naskýtá každé ráno. A čím je lišta kratší (= emailů je více) tím jsem více nesvůj. Brr, už jen ta představa mě děsí. 🙂

Bezlištové dogma

A tak jsem si zavedl tzv. „bezlištové dogma„. Ten název mě napadl až dneska.

Toto dogma říká:

Uživateli, spokojen můžeš býti, máš-li tak málo nevyřízených emailů, že lišta viděti není.

A dneska jsem naplnil své dogma na 100%. Podařilo se mi, co se mi nepodařilo snad za posledního půl roku. Dneska (po dobu psaní tohoto příspěvku to stálůe platí) jsem vyřídil všechny dosud nevyřízené emaily a tak nejen, že lišta viděti není, ale ani žádný email viděti není.

Všechny nevyřízené emaily byly buďto smazány, bylo na ně odpovězeno nebo z nich byl vytvořen úkol.

Vím, vím. Je to jen takové pozlátko, které rozplyne se s ranním rozbřeskem, leč radost mi to činí. Hurá. A tady důkaz místo slipů:

Outlook bez nevyřízených emailů

Leave a comment

Stáhněte si eBook - Jak začít s automatizací obchodních procesů
This is default text for notification bar