Bude eInzerce.cz stejně podvodný projekt jako RejstrikFirem.cz?

Před dvěma lety jsem měl co do činění s firmou Michala Malého AIVision s.r.o., dnes přejmenované na Top Internet. Psal jsem o tom v článku Prudící RejstrikFirem.cz. Nebyl jsem v tom sám a i letos se ozvývají další a další postižení lidé a firmy, že jim přišla faktura od pana Malého na uhrazení za něco, co neexistuje – tedy placený zápis ve zmíněném rejstříku.

Dnes jsem se víceméně náhodou doklikal na Blogy iDnesu a koho jsem tam nenašel? Pana Michala Malého – jeho blog zde. Až budete chtít vidět, jak vypadá ten, co vám posílá ty nesmyslné faktury, tak tam má i fotku.

Zpočátku jsem ale nevěřil, že by na iDnesu mohl publikovat člověk (chtěl jsem použít jiné slovo, ale nechci být neurvalý) typu Michala Malého a říkal jsem si, že je to shoda jmen.

Pan Malý tam ale nenápadně propaguje projekt eInzerce.cz.  Prostým nahlédnutím do databáze informací o doménách na nic.cz se ale vše vysvětlilo. Doménu eInzerce.cz totiž vlastní Vladana Malá (manželka)  a administrativní kontakt je Michal Malý. Zde už se veškeré podezření na shodu jmen mění na jistotu, že za tím stojí stejný Michal Malý, který stojí za RejstrikFirem.cz.

A při pohledu na stránky eInzerce.cz najdeme několik podezřelých věcí…

1) V sekcích Kontakt a Provozuje je pouze emailová adresa na seznam.cz, ani slovo o provozovateli. Proč asi?

2) V záhlaví se objevuje reklama na RejstrikFirem.cz

3) Věta "V rámci spuštění projektu je až do odvolání základní registrace a vkládání inzerátů zdarma s výjimkou zvýraznění inzerce a její přednostní pozice." ze stránky Služby je krajně podezřelá.

4)  Zajímavý je Ceník, viz screenshot níže. Vše zdarma… až na zvýraznění inzerátu. Tam není pro jistotu nic.

 

eInzerce.cz a RejstrikFirem.cz

Po zkušenostech s RejstrikFirem.cz si dovedu představit, jak asi probíhá komunikace s inzerenty.

– Inzerent vloží svůj inzerát, který je zdarma

– V určité chvíli se začne systém chovat divně, hází chyby, nefungují tlačítka apod.

– Pak dlouho dlouho nic

– Pak přijde inzerentovi faktura na TOPování pozice jeho inzerátu na období 3 měsíců ve výši XY Kč… Nebo to bude faktura za prosté zveřejnění inzerátu po zkušební době.

– Inzerent se začne bránit, že si nic neobjednal

– Následně dostane přesný výpis včetně IP adres, kde je "důkaz" toho, že si inzerent objednal TOPování …

– Inzerenta to naštve a začne hledat informace na internetu a tím se dostane k tomuto článku. Stejně jako to bylo v případě Prudícího ResjtrikuFirem.cz.

Zatím jsou to jen spekulace, ale vsadím boty, že pan Malý dostojí své pověsti. Smůla pro ty, kteří ještě nemají tušení, ke komu se dostali.

PS: A ani bych se nedivil, kdyby tam už měli "své" registrace všechny firmy z RejstrikuFirem.

Leave a comment

Stáhněte si eBook - Jak začít s automatizací obchodních procesů
This is default text for notification bar