Šnůra na krku je opět IN

Když jsem byl hodně malý a dostal jsem šňůrku na krk s klíčem od bytu, připadal jsem si jako king. Byla mi dána důvěra v to, že klíč neztratím, že ho nebudu půjčovat kamarádům atp.
Potom přišlo období, kdy jsem si už začínal s touto šňůrkou připadat trapně a žádal jsem karabinku, která se připínala na očko kalhot. A byl jsem opět king. 🙂 Po pár týdnech mě to opět přešlo a byl na dlouhá léta klid.
Jaké bylo moje překvapení, když jsem nedávno zjistil, že začínají být v módě opět šňurky na krku (samozřejmě s novým designem :-). Nosí se na nich ponejvíce klíče (to je překvapení) a nebo mobilní telefon.
Nějak jsem ale ještě nepochopil, jaký to má pro nositele přínos. Snad jen, že to nemusí nosit v kapse. Ale živě si představuju, jak si namočím při obědě mobil v polívce, klíče vymáchám v omáčce a následně při úprku na tramvaj se zaháknu o kliku dveří. To nemluvím o tom, že v tlačenici v metru stačí vzít ostré nůžky, udělat cvak a někomu odlehčit od mobilu či jiného zařízení, které má na krku.

Některé (ty technologicky vymakané) mají dokonce odepínací umělohmotnou přesku, takže lze na jedné šňurce pohodlně střídat klíče, mobil, PDA, peněženku, skripta nebo večer před odchodem na párty třeba krabičku s kon…. s konkrétní mapou města. Úplně ty nejlepší šňůry, vyrobené vesmírnou technologii, umožňují dokonce i pohodlné oběšení.

I když jsem to tu hanil, přesto se chystám šňůrku z rodu nákrčních vyzkoušet. V jedné diskusi totiž Píďa slíbil, že pokud budu nosit celý den mobil na krku, založí si blog. 🙂 Ostatně, jeho doména už sama předurčuje k úspěchu. 🙂

PS: Jsem zvědavý, zda po šňurkách budou reinkarnovány v novém modním stylu i známé karabinky. 🙂

O šňůrách s mobilem na krku píše také eLKa. Jsem rád, že máme na to podobný názor 🙂

Leave a comment

Stáhněte si eBook - Jak začít s automatizací obchodních procesů
This is default text for notification bar